CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

الأحد، 29 نوفمبر، 2009

بسكويت بالتمر..


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته..

كل عام وانتم بخير..بمناسبة عيد الأضحى المبارك..

ان شاء الله يكون عيدخير عليكم وعلينا جميعاً..

بمناسبة العيد قررت انشر اليوم نوع من الحلوى..وهوبسكويت بس محشى تمر..

طريقته سهله جداً وبسيطه..وفى نفس الوقت طعمها فى منتهى الروعه..

ولواتكلمنا عن فوائد التمر يبقى هنضطر نتكلم فى موضوع منفصل لان فوائده لا تحصى ولا تعد..

ممكن نقول نبذه مختصره جداًعلشان بعدها علطول نقول الطريقه..

مقو للكبد وملين ..

يعالج خشونة الحلق..

أكله على الريق يقتل الدود ..

مقو للعضلات والأعصاب ومؤخر للشيخوخة..

يحارب القلق العصبي وينشط الغدة الدرقية ويلين الأوعية الدموية..

كما أنه يرطب الأمعاء ويحفظها من الضعف والالتهابات..

ويقوي حجرات المخ ويكافح الدوار وزوغان البصر والتراخي والكسل ويدر البول وينظف الكبد ويغسل الكلى ..



طبعا فوايده اكتر من كده بكتير لكن انا افضل يكون فى موضوع منفصل علشان نتكلم عنه باستفاضه اكتر..

واعتقد فى الوقت الحالى اى حد قرا اللجزئيه دى هيتحمس فى تناول التمر..



طيب نيجى بقى لمقادير البسكويت..


• 4 أكواب طحين
• 1 كوب زبدة مغلية
• 1 ملعقة صغيرة محلب مطحون
• رشة ملح
• كوب ونصف الكوب من الحليب
• 1 ملعقة كبيرة من الخميرة الفورية • 1 ملعقة كبيرة من السكر
• 2 كوبان من التمر المطحون • 2 ملعقة صغيرة من جوزة الطيب
• 1 بياض بيضة واحدة • 1 كوب من السمسم


طريقة التحضير

1. يخلط الدقيق، المحلب، الملح، السكر والخميرة الفورية في إناء كبير
2. تضاف الزبدة فوق خليط الطحين ثم يفرك الخليط بالأصابع حتى يصبح متجانسا ً
3. يسخن الحليب قليلاً ويضاف بالتدريج الى الخليط حتى يتحول الى عجين متماسك ولين
4. يغطى بقطعة قماش ويترك لمدة نصف ساعة وخلال هذا الوقت تحضر الحشوة


الحشوة:

1. يوضع التمر في إناء ويضاف اليه جوزة الطيب ويعجن باليد ليصبح لينا ً
2. نأخذ قطعة عجين بحجم حبة الجوز ونفردها على الطاولة على شكل قرص
3. ثم نأخذ قطعة تمر أصغر من حجم قطعة العجين ونمسدها باليد لتصبح على شكل أصبع
4. ثم نضع التمر في وسط قرص العجين ويثنى العجين ليغلف التمر بالكامل ويأخذ شكل اصبع
5. ثم تلوى العجينة المحشية بالتمر على شكل حرف
S 6. توضع بصينية الخبز ثم تدهن بالفرشاة كل قطعة ببياض ويرش عليها كمية من السمسم
7. توشع العجينة بفرن محمى مسبقا ً على درجة 350 درجة فهرنهايت وتخبز لمدة 12 الى 15 دقيقة حتى يصبح البسكوت ذهبي اللون ..


وبكده يكون البسكويت جاهز للتقديم..
وكل سنه وانتم طيبين..

1 محتاجه أسمع رأيك..:

د. موني يقول...

ازيك يا قمر؟
على الله تكونى لسه فاكرانى
بس ايه ده؟
انتى غيرتى نشاطك؟؟؟